Welkom
Over Anita
Tarieven
Consult
Contact
Jouw paard, jouw zorgIk ben Anita de Keijzer-Nienhuis, gediplomeerd sportmasseur voor paarden en ORUN gediplomeerd instructrice. Al vanaf dat ik een klein meisje was, hebben paarden altijd een enorme aantrekkingskracht op mij gehad. Na schooltijd bracht ik dan ook veel tijd met de paarden door.
Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken. Ik ben inmiddels al een ruim aantal jaren op verschillende maneges werkzaam (geweest) als instructrice en vaak ook in het bijzonder als voltige-instructrice.

Nog steeds werk ik met heel veel plezier als instructrice op een manege, want daar worden voor velen de eerste stappen in de prachtige wereld van het paard gezet en ligt de basis voor de toekomst van een nieuwe ruiter/paardeneigenaar. In mijn lessen leer ik de ruiters dan ook respectvol om te gaan met het paard.

Maar ik wilde meer dan alleen maar lesgeven! Daarom heb ik verschillende cursussen en opleidingen gevolgd om mezelf breder te ontwikkelen. Een daarvan is de opleiding tot sportmasseur voor paarden geweest bij het CDB in Barneveld. Ik ben zo enthousiast geworden van de positieve effecten die massage bij paarden losmaakt, dat ik hier graag veel meer mee wil doen! Daarom heb ik "Jouw paard, jouw zorg" opgericht.
Mijn doelstelling met mijn bedrijf is paardeneigenaren helpen om het welzijn van hun paard te verbeteren. De zorg voor jouw paard ligt immers in jouw handen!
Ik kan je helpen met massages voor je paard, maar ook met voedingsadvies en instructie. Daarnaast ben ik nu bezig met de opleiding voor paardenosteopaat, zodat mijn kennis en kunde nog ruimer wordt

Als gediplomeerd sportmasseur voor paarden, geef ik massagebehandelingen aan paarden. Naast dat je paard hier heerlijk van kan genieten, worden ook de spieren losser gemaakt, waar je in je training weer baat bij hebt. Het ondersteunt dus je training, maar bevordert ook de doorbloeding en afvoer van afvalstoffen en het helpt blessures voorkomen.
De massages zijn geen medische behandelingen en ook geen vervanging daarvan. Wel kunnen de massages in overleg de behandelingen van een fysiotherapeut of osteopaat ondersteunen. Inmiddels ben ik zelf ook in opleiding voor osteopaat voor paarden.

Ook goede voeding is heel belangrijk voor de gezondheid van je paard. Vaak voeren we met de beste bedoelingen en gaat het desondanks toch nog mis. Te weinig ruwvoer, mineralentekort, etc., het komt allemaal voor zonder dat we het ons bewust zijn. Wil jij weten of het rantsoen van jouw paard voldoende is? Ik neem het graag samen met je door! Uiteraard bekijk ik de voedingsconditie van je paard, maar daarnaast ook je huidige voer, want weet je bijvoorbeeld eigenlijk wel hoeveel kilo ruwvoer je geeft?
Vervolgens neem ik je wensen met je door, wil je bijvoorbeeld een bepaald merk blijven voeren? Als alle benodigde informatie is verzameld, ga ik met een professioneel computerprogramma rantsoenberekeningen uitvoeren om tot een passend advies te komen.
De kennis die ik daarbij toepas heb ik opgedaan in een cursus van drie dagen die ik gevolgd heb op het CDB in Barneveld.
Het voedingsadvies ontvang je digitaal en is slechts een richtlijn, je blijft zelf verantwoordelijk voor wat je je paard uiteindelijk voert.Naast sportmassage voor paarden, biedt "Jouw paard, jouw zorg" ook instructie aan. Dit kan privéles zijn met je eigen paard of pony, maar ook manegebedrijven of rijverenigingen kunnen mij inhuren, zowel op invalbasis als voor vaste lesuren.
Ik ben ORUN gediplomeerd voor zowel dressuur en springen als voltige. Ook ben ik voor beide diploma's in het bezit van een geldige licentie, wat betekent dat ik geregeld bijscholingen volg. Verder heb ik bij de FPG een module gevolgd voor het geven van voltigelessen aan kinderen met een beperking en heb ik bij de FNRS een cursus gevolgd over het lesgeven aan kinderen met een beperking binnen een reguliere manege.
Uiteraard ben ik in het bezit van een geldig BHV-certificaat en een geldig EHBO-diploma (Oranje Kruis). Interessante bijkomstigheid voor manegebedrijven is dat ik tevens in het bezit ben van een geldig ruiter- en menbewijs.
Naast de benodigde diploma's beschik ik tevens over een ruime ervaring met het geven van (manege-)lessen op verschillende bedrijven en op verschillende niveaus. Sinds 1998 geef ik al voltigelessen, zowel aan recreanten als aan fanatieke wedstrijdvoltigeurs. Later is daar het geven van reguliere paardrijlessen bij gekomen, waarbij ik ook ervaring heb met het geven van lessen aan ruiters met een beperking.


Een ruiter die zelf in een goede fysieke conditie is, is minder belastend voor zijn paard, heeft minder kans om te vallen en op deze manier wordt het rijden voor zowel paard als ruiter een fijne belevenis. Het is zelfs met onderzoek aangetoond dat kinderen die valtraining hebben gevolgd tot wel 50% minder kans op letsel hebben! Reden genoeg dus om eens een leuke les ruiterfitness en valtraining te volgen. In de les ga je aan de slag met het verbeteren van je balans, coördinatie, kracht en uithoudingsvermogen. Daarnaast leer je op een veilige manier te vallen. In een les is plaats voor maximaal 16 personen, dus hoe meer mensen er meedoen, des te goedkoper dat het wordt. Je betaalt een vaste prijs per uur en kunt zo zelf in overleg een programma samenstellen. Om de valvaardigheden echt goed te trainen, is het raadzaam om voor een cursus van enkele lessen te kiezen. Als jij voor een locatie en deelnemers zorgt, zorg ik voor een leuke les! Ik heb zelf de beschikking over de nodige materialen, zoals ballen, pionnen, springtouwen, zeil, luchtbedden, etc. Ik heb de instructeurstraining van "Fit & Veilig" gevolgd om deze lessen te kunnen geven en dit lesmateriaal vormt de basis van mijn lessen. De lessen ruiterfitness zijn afkomstig van het Adelinde Training Centrum.
Wil je op stal, op de manege, of binnen je vereniging eens een leuke cursus of workshop organiseren? Ook dan kun je terecht bij "Jouw paard, jouw zorg" .
Dit kan een workshop sportmassage voor paarden zijn, een presentatie over paardenvoeding, maar ook een basiscursus longeren, of bijvoorbeeld lessen ter voorbereiding op het examen voor het ruiterbewijs.
Ook verzorg ik gastlessen voltige. Naast gediplomeerd voltige-instructrice ben ik ook KNHS-jurylid voor de discipline voltige. Een mooie combinatie voor eens een frisse blik op je voltigetraining.
Heb je een ander idee? Vraag gerust naar de mogelijkheden!
Wie ben ik?
Wat kan ik je bieden?
Sport massage voor paarden
Voedingsconsult
Instructie
Ruiterfitness en valtraining
Cursussen en workshops